Visit Nynäshamn

Träna i Nynäshamn

Foto: Scandinav Bildbyrå

Vintern har anlänt och antalet träningsalternativ blir fler i takt med att snö och is bildas. Vet du inte vad som passar dig? Vi har gjort en lista.

Gym ute

 • Utegym på Estö IP
  Utegymmet på Estö i Nynäshamn är 418 m² stort och byggt i giftfritt lärkträ. Marken har ett sviktande mjukt underlag som släpper igenom vatten så att ytan håller sig torr. Gymet är utrustat med redskap med/för situps, knäböj, häckar, trappsteg, balansbom, ryggdrag, armgång, marklyft, dips, stocklyft, upphopp stubbar, armhävningsstång, bänkpress, rygglyft och stretch.
  » Instruktioner till redskapenPDF (pdf-fil)
 • Utegym längsmed Strandvägen
  Det här utegymet har havsutsikt och löper längs med hela Strandvägen i Nynäshamn. Några av stationerna är placerade i skogen bredvid vägen och några är placerade nere vid stranden.
  » Instruktioner till redskapenPDF (pdf-fil)
 • Utegym i Ösmo
  Vid gång- och cykelvägen som löper längs med Maria Barkmans väg i Ösmo finns två träningsstationer för bland annat situps, rodd och cykling.
 • Utegym i Sorunda
  Vid gång- och cykelvägen som löper längs med Sorundavägen i Sorunda finns två träningsstationer för bland annat situps och ryggövningar.

Löpningstips från NLDK – Nynäshamn Långdistansklubb

 • Lövhagen – båda slingorna börjar bakom serveringen
  Gula slingan, 5 kilometer, röda slingan 2,5 kilometer. Båda är ganska kuperade trailslingor med några riktiga branta stigningar men slingorna är ändå lättsprungna.
  Förutom slingorna går det utmärkt att springa på grusvägarna ute på Lövhagen.
 • Strandvägen/Ringvägen runt
  Asfalt, 5 kilometer. Starta vid NSS eller Lövhagen och spring ett varv runt vackra "Ringvägen". Har några backar, så bitvis är rundan tuff.
 • Fjättern – mitt emot Kvarnängen
  Några olika längder på slingorna, från 2,5 kilometer upp till drygt 10 kilometer. På sina ställen ganska teknisk men för det mesta lättsprunget.
 • Kvarnängen – startar vid parkeringen
  En slinga som är 2,1 kilometer, relativt lättsprungen men har några stigningar.
 • Ösmo – mitt emot simhallen vid macken
  Slingan är 2,3 kilometer, lättsprungen och det finns även ett utegym som man springer förbi.
 • Sörmlandsleden
  Börja antingen i Nynäshamn vid Kvarnängen och spring norr ut eller börja vid någon av pendeltågsstationerna norröver och spring ner till Nynäshamn. Leden är på sina ställen ganska utmanande och teknisk.

https://nldk.se/

Träning på Körunda

 • Löpning och gång
  Runt sjön Muskan går ett 9 kilometer långt spår med varierande terräng. Du börjar på grusväg och svänger efter någon kilometer in i skogen och löper på stigar och över mindre broar. En underbar naturupplevelse med vyn över sjön som reskamrat och inspiration. Skyltar sitter uppsatta längs hela rundan med ett par träningstips efter varje kilometer.
 • Cykla
  Sörmlandsleden är 100 fint slingrande vandringsmil i sörmländsk kulturbygd och ringlar sig bland annat förbi Körunda. För en längre etapp så finns den vackra slingan “Nynäs Runt” som är cirka 27 kilometer. Runt sjön Muskan så finns ett motionsspår på 9 kilometer med varierad terräng.

  Har du ingen egen cykel så kan du låna en av Körundas alldeles nyinköpta mountainbikes. Här finns fyra stycken av märket “Rockhopper Sport 29”. Grymt snygga MTB för dig som vill kunna köra både på stigar och på asfalt och passar både nybörjare och mer vana cyklister.
 • Utegym
  Kombinationen av klassisk träning och modern funktionell träning hittar du vid Körundas utegym. Kombinera med en löprunda runt sjön innan du avslutar med kroppsträning vid utegymmet och så klart kopplar du av i relaxen innan det är dags för en god middag.
 • Weekendpaket
  Körunda Hotell och Konferens erbjuder en hel rad träningsrelaterade paket. Vad sägs om Bootcamp på Körunda, vandringspaket och cykelpaket? Därutöver anordnas träning med Paolo Roberto, Topphälsa med mera.

  Adress: Körunda 31, 148 91 Ösmo
  Telefonnummer: 08-520 390 30
  » Läs mer

Gym inne

Härutöver har flera hotell gym.

Yoga

I Nynäshamn finns det aktörer som erbjuder terapeutisk Kundaliniyoga, Dynamisk yoga, en lugnare form av Hatha Yoga, Dynamisk Vinyasa Flow Yoga,

 • Thai Yoga Massage Center
  Den yoga som utövas och erbjuds på Thai Yoga Massage Center är Kundaliniyoga (Terapeutisk), Dynamisk yoga samt en lugnare form av Hatha Yoga.
  Adress:
  Skärgårdshotellet, Kaptensgatan 2, 149 31 Nynäshamn
  Telefonnummer: 073-634 10 87
  http://thaiyogamassage.se/
 • Emma Solander Yoga
  Erbjuder Dynamisk Vinyasa Flow Yoga till gammal som ung, man som kvinna samt barn och ungdomar.
  Adress Yogastudion på Nynäsgården Hotell:
  Telegrafgatan 41, 149 41 Nynäshamn
  Adress Yogastudion vid Ösmo simhall, "Moa salen", ingång biblioteket:
  Ösmo Centrum, 148 30 Ösmo
  Telefonnummer: 072-730 24 44
  www.emmasolanderyoga.org/
 • Trikona Yoga
  Trikona yoga är en liten yogastudio på ön Trehörningen (trikona betyder just “trehörning eller “triangel” på sanskrit) i Nynäshamn.
  Adress: Grevgatan 20E, 149 34 Nynäshamn
  Telefonnummer: 08-344 666
  http://trikonayoga.se/
 • Yoga och Nia med Friska Muskler
  Erbjuder medicinsk yoga, Yinyoga och NIA.
  Adress:
  Vikingavägen 15, 149 30 Nynäshamn
  Telefonnummer: 070-479 17 42
  www.friskamusklermassage.se/
 • Feel The Vibes – Gong, Yoga och Meditation
  Det erbjuds en annorlunda och häftig typ av djupavslappning – Gongbad – till ljud och vibrationer från en stor Gong-gong. Prestationslöst, du ligger ner och får detta till dig! Efteråt känner du dig, lugn, avslappnad och sover bättre.
  Adress: Idunvägen 22, 149 31 Nynäshamn
  Telefonnummer: 070-513 18 87
  http://www.feelthevibes.se

Övrig träning

 • Loreto Dance och Fitness
  Jumping passa och zumba.
  Telefonnummer: 076-209 18 38
  Facebook
 • Vattengympa
  Ösmo simhall erbjuder vattengympa cirka tre dagar i veckan. Drop-in är möjligt.
  » Läs mer

Åka skridskor

I Nynäshamn kan man åka skridskor även om isen inte ligger. Allmänhetens åkning är öppen för alla, stora som små, i Folkets hall vid Kvarnängen under stora delar av vinterhalvåret. Om man vill spela ishockey med klubba och puck så är det tillåtet under speciella dagar.

» Läs mer

Bowla

Ta med familjen eller vännerna och utmana varandra i en bowlingmatch! Hos Nynäs Bowling finns åtta bowlingbanor, restaurang, bar och café. Bowlingskor och klot ingår alltid, och för de som vill skruva ned svårighetsgraden finns även rännstaket. På fredag-och lördagskvällar bjuder Nynäs Bowling in till discobowling!

» Läs mer

Tennis

Nynäshamns Tennisklubb har lokal på Kvarnängens Idrottsplats samt utomhusbanor vid Vikingavägen/Kvartersgatan i Nynäshamn.

Adress lokal: Kvarnvägen 10, 149 45 Nynäshamn
Telefonnummer: 073-759 32 01

» Läs mer

Simma

I Ösmo simhall kan alla som vill bada! Anläggningen är nämligen anpassad för funktionsvarierade med bassänglift och hiss till gymmet. Simhallen består av tre olika bassänger - en 25 meters bassäng med fem banor, en mellanbassäng och en småbarnsbassäng. I den stora bassängen är temperaturen 28 grader och i de två mindre kan man simma i varmare vatten - 31 grader.

» Läs mer

Vandra och Cykla

Genom Nynäshamns kommun går vandringsleden Sörmlandsleden och cykelleden Nynäsleden. Här kommer en lista med tips:

 • Sörmlandsleden
  (Läs även under rubriken 'Träning på Körunda' här ovan.)
  www.sormlandsleden.se/
 • Strandvägen
  En 3 kilometer lång väg som går längsmed havet. Missa inte!
 • Lövhagen
  Lövhagen är ett fritidsområde strax söder om i Nynäshamns tätort. Området erbjuder rikligt med vandringsvägar och natursköna rastplatser att packa upp picknickkorgen vid.
  » Ladda ned kartaPDF
 • Käringboda
  Ett av Nynäshamns naturreservat som sköts om av Skärgårdsstiftelsen. Markerade stigar och vandringsleder av varierad svårighetsgrad gör hela naturreservatet lätt åtkomligt.
  Exempel på slingor är den rödmarkerade huvudslingan som sammanbinder de övriga. Den går i huvudsak längs vägarna och är 8 kilometer lång. Gul markering från parkeringen vid Grava är närmare 5 kilometer lång och löper utmed Gravamarens vatten, förbi ett vackert flyttblock och ansluter till parkeringen vid Rumpsaxvikar.
  » Läs mer
 • Häringe-Hammersta
  Stort kustnära naturreservat med en mångfald av naturtyper. Här finns goda möjligheter till vandringar och naturupplevelser.
  Exempel på slingor är Byholmsslingan, en 3 kilometer lång natur- och kulturstig.
  » Läs mer

» Läs om fler motionsslingor

Rida

I Nynäshamn finns det flera aktörer som erbjuder ridning.
Här kommer tre av dem:

 • Herrhamra
  Herrhamra Gård erbjuder turridning för både vana och ovana ryttare.
  Alla turridningar är individuella, vilket innebär att det bara är den/de som bokar som rider på turen tillsammans med någon från gården.
  Prisexempel: Turridning 1,5 timme 600 kronor per person
  » Läs mer
 • Rummeltorp
  På Rummeltorp anordnas ponny- och knatteridning. Men även större barn/ungdomar och vuxna är välkomna. Ridpassen är 30 minuter och sker i naturen, som en skogspromenad.
  Prisexempel: En tur kostar 150 kronor och man kan boka dubbelpass om man vill, alltså 60 minuter, som då kostar 300 kronor.
  » Läs mer
 • Stall Idun
  På Stall Idun bor ett litet antal maffiga hästar av sorten Clydesdale. En typisk tur börjar och avslutas i stallet där man hjälps åt med hästarna. Därefter går turen ut i naturen i en timme. Ridturen avslutas med en fikastund.
  Prisexempel: En timmes turridning kostar 750 kronor per person.
  » Läs mer

Dela

Evenemang
Nynäshamns turistbyrå

NYNÄSHAMNS OFFICIELLA BESÖKSWEBB

Tourist Centre

NYNÄSHAMNS BESÖKSCENTER
Fiskargränd, 149 81 Nynäshamn
Telefon: 08-520 737 00
e-post: info@nynashamn.se

Just nu har vi följande öppettider:

Måndag – Fredag 09.00 – 17.00, lunchstängt 12.00 – 13.00

Nynäshamn Ekokommun
Stockholm

NYNÄSHAMNS OFFICIELLA BESÖKSWEBB

NYNÄSHAMNS BESÖKSCENTER
Fiskargränd, 149 81 Nynäshamn
Telefon: 08-520 737 00
e-post: info@nynashamn.se

Stockholm
Nynäshamns kommuns logga
För mobilknapp i topp
 • NYNÄSHAMNS BESÖKSCENTER
 • Fiskargränd, 149 81 Nynäshamn
 • Telefon: 08-520 737 00
 • e-post: info@nynashamn.se
 • Aktuella öppettider:
 • Alla dagar 8-22