Visit Nynäshamn

Visningar av arkeologisk utgrävning i Norvik

Båt

I samband med bygget av den nya godshamnen i Norvik genomförs en arkeologisk undersökning av en stenåldersboplats. Nu kan du gå på en gratis guidad visning!

Vid undersökningen har arkeologerna från Stiftelsen Kulturmiljövård hittat flera spännande fynd i form av bland annat cirka 4500-5000 år gammal keramik, pilspetsar och yxor. Hur levde folk under slutet av stenåldern i trakten? Vilka redskap hade man? Hur arbetar arkeologer? Vilket är det mest överraskande fyndet hittills? Detta och mycket annat kommer att tas upp under de spännande och informativa visningarna, där vi även får titta på flera av fynden.

Visningarna hålls vid flera tillfällen och tar cirka en timme, ingen föranmälan krävs och inga förkunskaper behövs. Kom ihåg kläder efter väder. Välkomna till en visning i forntidens tecken!

Datum och tid:

2018-09-25 klockan 13.00

Vägbeskrivning:

Åk norrut från Nynäshamn och sväng av väg 73 vid trafikplats Norvik, mot just Norvik. Efter ett par hundra meter står det flera gråa baracker på vänster sida, där går det att parkera. En arkeolog möter upp er för att anvisa parkering.

Vid frågor, kontakta Andreas Forsgren
andreas.forsgren@kmmd.se
073-810 02 90

Här kan du ladda ner en folder vi har tillverkat inför de arkeologiska undersökningarna i Norvik. I den hittar du lite information om arkeologi generellt, om stenålder på Södertörn och den aktuella undersökningen, kontaktuppgifter samt platsangivelse, datum och tider för visningar för allmänheten.
» Ladda ned folderPDF

Om du vill skriva ut foldern rekommenderas dubbelsidig utskrift med två sidor per ark (vilket alltså innebär att hela PDF-dokumentet ryms på ett enda A4 som dubbelviks).

Dela

Evenemang
Nynäshamns turistbyrå

NYNÄSHAMNS OFFICIELLA BESÖKSWEBB

Tourist Centre

NYNÄSHAMNS BESÖKSCENTER
Fiskargränd, 149 81 Nynäshamn
Telefon: 08-520 737 00
e-post: info@nynashamn.se

Just nu har vi följande öppettider:

Öppet alla dagar 09.00 - 18.00.

Nynäshamn Ekokommun
Stockholm

NYNÄSHAMNS OFFICIELLA BESÖKSWEBB

NYNÄSHAMNS BESÖKSCENTER
Fiskargränd, 149 81 Nynäshamn
Telefon: 08-520 737 00
e-post: info@nynashamn.se

Stockholm
Nynäshamns kommuns logga